Norwegian-chef: Ledelse drøftede ikke konkurs

Ledelsen i det norske flyselskab Norwegian tilbragte mandag over seks timer i et krisemøde om den strejke, der har ramt lavprisselskabet.

Datterselskabet Norwegian Air Norway (NAN) har siden lørdag haft 70 piloter i strejke, og fra onsdag kan strejken komme til at omfatte i alt 650 piloter.

- Den vil gøre deres arbejdspladser langt mere usikre, end de var. Strejken sætter selskabets fremtid på spil, siger bestyrelsesformand Bjørn H. Kise ifølge det norske Dagbladet.

- Det er en meget alvorlig situation for os, for hele selskabet. Det kan komme til at eskalere, som det ser ud nu, tilføjer Kise ifølge nyhedsbureauet NTB.

Foreløbig er et mindre antal afgange blevet aflyst, og Norwegian beder rejsende om at holde sig opdateret på flyselskabets hjemmeside i de kommende dage for at se, hvilke afgange der er berørt af strejken.

- Vi forsøger - så godt vi kan - at opretholde produktionen for passagererne, men der vil komme ganske mange forstyrrelser, siger Bjørn Kise til NTB.

Kilder sagde søndag til den norske erhvervsavis Finansavisen, at Norwegian-chef Bjørn Kjos skulle være parat til at erklære NAN konkurs og på den måde få afsluttet den igangværende konflikt med selskabets næsten 700 piloter.

Ifølge nyhedssitet E24 var der spekulationer om, at Norwegian-ledelsen ønskede at nedlægge NAN, som piloterne er ansat i, for så at tilbyde en del af dem - men ikke alle - ansættelse i andre dele af koncernen.

Men bestyrelsesformanden afviser over for Dagbladet, at der blev talt om konkurs på mandagens bestyrelsesmøde. Bjørn H. Kise betegner konkursforlydenderne som spekulationer, som selskabet ikke vil kommentere.

Han tilføjer efter krisemødet, at Norwegian både søndag og mandag har taget initiativ til at mødes med piloterne. Men mandag aflyste piloterne et møde, fordi ledelsen ikke ville oplyse, hvad dagsordenen for mødet var.

- Selskabet har ikke inviteret os til nye forhandlinger. Får vi en sådan invitation, møder vi op når som helst og hvor som helst, siger Halvor Vatnar, der er leder af Norwegian Pilot Union (NPU), til NTB.

/ritzau/

 

Dagens Gossip