Norwegian gør det dyrere at tage kufferten med på ferie

Det er blevet dyrere for passagerer med lavprisselskabet Norwegian at tage kufferten med på ferie og selv vælge sæde på flyet.

Selskabet hæver gebyrerne i nogle tilfælde med op til 50 kroner, oplyser Norwegian i en pressemeddelelse.

Prisstigningerne er forskellige fra rute til rute og betyder blandt andet, at en passager fra København til Nice fremover skal betale 130 kroner for at tage kufferten med, hvor prisen på bagagegebyret før lød på 89 kroner.

På ruten fra København til Las Palmas stiger bagagegebyret fra 99 kroner til 150 kroner, mens gebyret for rejsende på Norwegians langdistanceruter fra København til New York eller Fort Lauderdale stiger fra 199 til 240 kroner, lyder det i selskabets priseksempler.

Indenrigspassagerer mellem København og Aalborg må fremover slippe 65 kroner for at tjekke bagage ind på turen, hvor det før kostede 49 kroner.

Gebyret for at selv vælge, hvor man vil sidde i flyet, skrues tilsvarende op.

Samtidig indfører selskabet dog en slags rabatordning, så passagerer, der både tjekker bagage ind på rejsen og selv ønsker at vælge sæde, får rabat på det samlede gebyr.

Kommunikationsrådgiver hos Norwegian Daniel Kirchhoff understreger, at prisstigningerne gælder de ydelser, som passagererne selv kan vælge til og fra.

- Vi er helt optaget af at give vores passagerer mulighed for at vælge til og fra i forhold til den enkeltes præferencer på den enkelte rute.

- Der vil komme en prisjustering på de individuelle valg af bagage og sæde, men der vil være penge at spare, hvis man vælger at tilkøbe vores nye plus-pakke, siger han.

Prisstigningerne gælder også selskabets ruter fra Norge og Sverige.

Det vil ifølge branchesitet Check-in.dk være svært at begrunde prisstigningerne med højere brændstofpriser.

Markedsprisen på flybrændstof er i øjeblikket 981,90 amerikanske dollar for en metrisk ton. Dermed er brændstofprisen faldet med 6,2 procent i løbet af et år.

/ritzau/

 

Dagens Gossip