Norwegian håber på nye forhandlinger med piloterne

Flyselskabet Norwegian er fortsat i en strejkesituation, men man håber at få fornyet gang i overenskomstforhandlingerne, efter at selskabet torsdag har etableret tre nye datterselskaber.

Det siger kommunikationsrådgiver Daniel Kirchhoff fra Norwegian.

- Piloterne vil stadig have mulighed for at forhandle deres overenskomst i fællesskab, men det er nu også muligt at forhandle hvert land for sig og komme overens, siger han til Ritzau.

Ifølge selskabet er etableringen af de nye selskaber Pilot Services Norway, Pilot Services Denmark og Pilot Services Sweden et forsøg på at give piloterne i hvert enkelt land muligheden for selv at påvirke deres fremtid.

Det ligger dog helt fast, at ledelsen i Norwegian ikke ønsker at give styringsretten fra sig, siger Daniel Kirchhoff.

- Der bliver ingen aftale med moderselskabet, som piloterne har krævet, siger han.

Formand for Parat, Hans-Erik Skjæggerud sagde onsdag, at strejken ikke handler om løn eller bedre vilkår.

- Det handler om at få en aftale på plads med dem, der bestemmer i moderselskabet, sagde han.

Norwegian-ledelsen har siden weekenden forsøgt at finde en løsning med Norwegian Pilot Union (NPU) og fagforeningen Parat i en fastlåst strid om piloternes ansættelsesforhold.

Ifølge Norwegian vil de kollektive overenskomster med deres eksisterende rettigheder og betingelser videreføres i de nye selskaber sammen med retten til at strejke.

Overenskomstforhandlingerne kan genoptages når som helst i de respektive pilotselskaber, lyder det fra Norwegian.

Ifølge en meddelelse fra selskabet er det klare mål, at alle piloter skal have et job i et Norwegian-selskab i fremtiden.

- Den pågående strejke sætter alle arbejdspladser i fare, og denne alvorlige situation skal piloterne selv kunne påvirke udfaldet af, lyder det fra selskabet.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip