Norwegian indstiller onsdag al flytrafik i Skandinavien

03/03/2015 21:58

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Knap er strejken i SAS afsluttet, før nye aflysninger rammer de danske passagerer.

Tirsdag aften meddelte flyselskabet Norwegian, at man indstiller alle indenrigsflyvninger i Norge, Sverige og Danmark som følge af optrapningen af en pilotstrejke fra onsdag.

Det betyder, at alle otte afgange fra København til Aalborg og retur og alle fem afgange fra København til Karup og retur vil være aflyst.

Samtidig er også alle flyvninger mellem de skandinaviske hovedstæder aflyst.

Dermed bliver flere end 35.000 kunder i Skandinavien onsdag berørt af pilotstrejken i Norwegian.

Norwegian-ledelsen har siden weekenden forsøgt at finde en løsning med Norwegian Pilot Union (NPU) og fagforeningen Parat i en fastlåst strid om deres ansættelsesforhold.

- Trods gentagne forsøg fra Norwegian-ledelsen på at få konstruktive samtaler for at undgå optrapning af strejken, har det ikke været muligt at få en dialog, skriver selskabet i en pressemeddelelse og fortsætter:

- Norwegian beklager på det stærkeste over for alle rejsende, som bliver påvirket af aflysninger. Vi vil gøre alt, hvad vi kan, for at tage vare på passagerer på bedst mulig måde.

Selskabets flyvninger fra Danmark til Storbritannien, Spanien, Finland, USA og Thailand er ikke umiddelbart berørt af pilotstrejken.

Informationschef Lasse Sandaker-Nielsen, Norwegian, siger til nyhedsbureauet NTB, at også udenrigsflyvningerne kan blive ramt onsdag.

- Vi vil gøre alt for at gennemføre programmet som normalt, men vi beder kunderne, som skal med fly til udlandet, følge med på vores netsider i det tilfælde, at der bliver aflysninger. Noget, vi ikke kan udelukke, siger han.

Alle, som har registreret deres mobiltelefonnummer på deres Norwegian-profil, og som bliver påvirket af strejken, vil få en sms fra selskabet.

De mange aflysninger skyldes, at forhandlingerne mellem flyselskabet og de skandinaviske piloter er stødt på grund. Pilotstrejken tog fart i lørdags, da 70 Norwegian-piloter nedlagde arbejdet.

De strejkende er ansat i flyselskabets skandinaviske datterselskab Norwegian Air Norway (NAN), og årsagen til striden er uenighed om pension, løn og forsikring.

Konflikten blev yderligere tilspidset tirsdag eftermiddag, da selskabet sendte 800 kabineansatte hjem, fordi der ikke er noget at lave for dem fra onsdag, når strejken udvides til at omfatte 650 skandinaviske piloter - heraf 100 danske.

Kunder, der er berørt af aflysninger, kan ringe på +47 21 49 21 49 (døgnåbent).

/ritzau/