Norwegian om mulig Ryanair-exit: Vi ser tiden an

Ryanairs nordiske konkurrent på lavprisflyvninger, Norwegian, kunne måske være interesseret i at byde ind på nogle af de ruter, der bliver ledige, hvis det irske selskab gør alvor af sin trussel og lukker ned for basen i Billund Lufthavn.

- Vi vil lige se tiden an. Men skulle det blive en realitet, vil vi selvfølgelig vurdere markedssituationen og analysere på den. Det er klart, at vi følger udviklingen i Billund, siger kommunikationschef Daniel Kirkhof fra Norwegian.

I dag flyver Norwegian to sommerruter fra Billund Lufthavn. Ruterne til Alicante og Barcelona i Spanien løber frem til oktober. Derudover er der året rundt en daglig afgang fra Billund til Gardemoen-lufthavnen i Oslo i Norge.

Hvis Ryanair lukker sin base i Billund Lufthavn, vil antallet af Ryanair-passagerer, der flyver til og fra den jyske lufthavn blive mere end halveret fra 700.000 til 300.000 passagerer om året.

Daniel Kirkhof understreger, at det endnu er for tidligt at udtale sig om, hvilke konkrete muligheder en eventuel Ryanair-exit kunne åbne for konkurrenten.

- Vi er rigtig glade for at flyve de jyske passagerer til både spanske destinationer og til Oslo, som det er tilfældet i dag. Og det er klart, at vi vil følge markedssituationen og vurdere, hvad der skal ske nu. Men konkret planlægning og mulige ruter har jeg ikke noget på nu. Det er lidt for tidligt.

- Som jeg forstår det, er der ikke noget, der er afgjort endnu. Vi kigger løbende på udviklingen i de forskellige lufthavne, som vi opererer til og fra, og vi kigger også løbende på rutemuligheder.

Spørgsmål: Har I allerede været i kontakt med Billund Lufthavn?

- Det har jeg ikke noget kendskab til.

/ritzau/

 

Dagens Gossip