Norwegian opfordrer til nye forhandlinger

07/03/2015 08:31

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Forhandlingerne mellem piloterne og ledelsen i flyselskabet Norwegian er tidligt lørdag morgen brudt sammen, og der er ikke aftalt et nyt møde mellem parterne.

Norwegian har i en mail til Norwegian Pilot Union (NPU) lørdag morgen anmodet om, at piloterne igen vurderer det fremsatte tilbud og møder frem til nye forhandlinger, skriver selskabet i en pressemeddelelse.

- Norwegian har lagt et tilbudt frem, som giver samtlige skandinaviske piloter jobsikkerhed, stillingsgaranti i tre år, samme solide lønbetingelser og ikke mindst giver en tilknytning til moderselskabet.

- Det er meget skuffende, at det ikke var muligt at nå til enighed med Norwegian Pilot Union (NPU) og Parat hos Rigsmægleren. Strejken fortsætter nu desværre på ubestemt tid, skriver Norwegian.

Piloterne på deres side siger, at de har strakt sig langt.

- Vi har givet os i tidligere samtaler, og vi har givet os endnu mere i disse sidste forhandlinger, blandt andet gennem større fleksibilitet og bortfald af tillæg. Tidligere har vi lagt pension og forsikringsspørgsmål i puljen.

- Problemet er, at arbejdsgiveren tager uden at give noget tilbage, siger Halvor Vatnar, leder for Norwegian Pilot Union (NPU), i en pressemeddelelse.

Han beskylder Norwegians direktør, Bjørn Kjos, for at forsøge at presse piloterne ved at fremhæve de gener, som rammer passagererne.

- Selskabets ledelse og Bjørn Kjos snakker om de utallige passagerer, som ikke kommer derhen, hvor de skal, men når det kommer til stykket, så ser vi en modpart, som ikke viser vilje til at finde løsninger og egentlig ikke bekymrer sig om passagererne.

- Ledelsen er kun ude på at splitte piloterne og forhindre et effektivt lønsamarbejde, siger Halvor Vatnar.

Med sammenbruddet fortsætter den omfattende flystrejke, der så småt begyndte sidste lørdag og for alvor eskalerede onsdag, da næsten 700 piloter nedlagde arbejdet.

Parterne har sammen med den norske forligsmand forsøgt at finde en løsning siden klokken 13 fredag eftermiddag, men klokken 05.30 lørdag morgen gav de op.

Omkring 100.000 rejsende menes indtil nu at have været ramt af strejken, og det tal vokser med omkring 20.000 lørdag.

/ritzau/NTB