Norwegian-piloter får tidsfrist til klokken 15

Inden klokken 15 skal de forhandlede parter for Norwegians strejkende piloter komme til forhandlingsbordet, så den igangværende pilotstrejke kan afsluttes.

Det er meldingen fra Norwegian i en pressemeddelelse, der er udsendt torsdag eftermiddag.

I meddelelsen skriver selskabet, at man snart går ind i det syvende døgn med pilotstrejke, og at der er undtagelsestilstand i hele koncernen.

Strejken blandt de 650 piloter i Norwegian - heraf 100 danske - skyldes en frygt for, at det skandinaviske datterselskab, som de er ansat i, Norwegian Air Norway (NAN), bliver nedlagt, og at de i stedet bliver tilbudt dårligere kontrakter i et nyt selskab.

- Nok er nok. Over 100.000 passagerer er indtil nu blevet berørt af pilotstrejken. Ledelsen i Norwegian Air Norway har fået fuldmagt fra ledelsen i moderselskabet i Norwegian Air Shuttle til at få hele koncernen ud af den krise, der er skabt.

- Der er også et klart ønske om, at piloterne i Norge, Danmark og Sverige skal have en reel mulighed for at påvirke deres egen arbejdsplads i fremtiden, skriver Norwegian i meddelelsen.

Norwegian-ledelsen har siden weekenden forsøgt at finde en løsning med Norwegian Pilot Union (NPU) og fagforeningen Parat i en fastlåst strid om deres ansættelsesforhold.

- Norwegian har hele tiden været indstillet på at finde en løsning med NPU og Parat, men ledelsen hverken vil eller kan overlade styringen af Norwegian-koncernen til en arbejdstagergruppe.

- NAN har givet NPU og Parat en sidste mulighed for at komme til forhandlingsbordet med det samme, hvor kravene til en aftale med moderselskabet og den kommercielle bestemmelsesret er ude, lyder det fra Norwegian.

Flyselskabet skriver dog ikke i meddelelsen, hvilke midler der tages i brug, hvis ikke NPU og Parat møder op til forhandlingsbordet inden fristen klokken 15.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip