Norwegian-piloter: Forhandler ikke med pistol for panden

Fagforeningen Parat, der repræsenterer de strejkende Norwegian-piloter, er ikke mødt op til forhandlinger inden klokken 15, som Norwegian har krævet i en pressemeddelelse.

Det oplyser formanden for Parat, Hans-Erik Skjæggerud, til det norske medie e24.no.

- Vi møder ikke klokken 15 med en pistol for panden.

- Det ligger tydeligt i pressemeddelelsen, at hvis vi ikke møder op, truer de (Norwegian, red.) med at sætte selskabet konkurs, ud af spil eller Gud ved hvad, siger formanden.

Strejken blandt de 650 piloter i Norwegian - heraf 100 danske - skyldes en frygt for, at det skandinaviske datterselskab, som de er ansat i, Norwegian Air Norway (NAN), bliver nedlagt, og at de i stedet bliver tilbudt dårligere kontrakter i et nyt selskab.

Norwegian-ledelsen har siden weekenden forsøgt at finde en løsning med Norwegian Pilot Union (NPU) og fagforeningen Parat i en fastlåst strid om deres ansættelsesforhold.

I pressemeddelelsen fra Norwegian skriver flyselskabet, at nok er nok, og at over 100.000 passagerer indtil nu er blevet berørt af pilotstrejken.

- Ledelsen i Norwegian Air Norway har fået fuldmagt fra ledelsen i moderselskabet i Norwegian Air Shuttle til at få hele koncernen ud af den krise, der er skabt.

- Nu starter nedtællingen, med sidste frist for NPU og Parat, til klokken 15,, lyder det i meddelelsen fra Norwegian.

Til det norske nyhedsbureau, NTB, kalder Hans-Erik Skjæggerud det "total useriøst", og at en sådan opførsel mangler sidestykke".

Formanden for Parat understreger til gengæld, at piloter og fagforeningen er klar til at mødes med Norwegian når og hvor som helst, så længe der er tale om reelle forhandlinger.

/ritzau/

.

Dagens Gossip