Norwegian-strejke: 20.000 passagerer berøres søndag

Omkring 20.000 passagerer vil også søndag blive berørt af aflysninger og forsinkelser på grund af pilotstrejken.

Det oplyser Norwegian i en pressemeddelelse.

Igen er indenrigstrafikken hårdest ramt: Et begrænset antal indenrigsflyvninger gennemføres i Danmark, mens næsten alle norske og svenske indenrigsflyvninger aflyses.

De fleste afgange mellem de skandinaviske hovedstæder er også aflyst.

Nogle få Europa-ruter aflyses, men derudover kommer ruterne mellem Skandinavien og USA og Skandinavien og Thailand efter planen til at afgå som normalt.

Piloternes organisation, Parat, har forhandlet med Norwegian siden lørdag klokken 15, og de forhandlinger har otte timer senere endnu ikke ført til noget resultat mellem parterne.

Passagerer, som har registreret deres mobilnummer på deres Norwegian-profil, og som bliver berørt af strejken, vil få sms af Norwegian, der opfordrer passagererne til at følge med på selskabets hjemmeside for opdateret information.

Norwegian beklager på det stærkeste over for alle rejsende, som bliver berørt af aflysninger.

- Vi vil stadig gøre alt, vi kan, for at tage vare på vores passagerer på bedst mulig måde, hedder det i pressemeddelelsen.

Forhandlingerne mellem flyselskabet Norwegian og piloterne brød lørdag morgen sammen efter 16 timers forhandlinger.

De blev genoptaget ved 15-tiden efter at Norwegian i en mail til Norwegian Pilot Union (NPU) lørdag morgen anmodede om, at piloterne igen vurderer det fremsatte tilbud og møder til nye forhandling.

Konflikten begyndte, da 70 piloter i Norwegian gik i strejke lørdag 28. februar. Yderligere 650 piloter gik tilsluttede sig den lovligt varslede strejke onsdag 4. marts.

Siden da har stort set alle indenrigsafgange i Skandinavien være aflyst, også ruterne mellem de tre hovedstæder København, Oslo og Stockholm har været indstillet, mens 800 kabineansatte er sendt hjem.

Omkring 35.000 passagerer har indtil videre været berørt af strejken.

Serviceforbundet i Danmark afsendte torsdag første varsel om sympatikonflikt. Fredag afsendte også 3F første varsel om sympatikonflikt. En sympatikonflikt kan tidligst bryde ud om to uger.

/ritzau/

 

Dagens Gossip