Norwegian til piloter: Accepter flytning eller smut

Danske, svenske og norske piloter i Norwegian er stillet over for et ultimatum fra flyselskabets ledelse:

Enten accepterer de at blive overflyttet til et af tre nye datterselskaber, eller også bliver de fyret.

Det skriver det norske medie NRK, som har set brevene fra selskabet til piloterne.

For de svenske piloternes vedkommende er fristen allerede fredag eftermiddag klokken 16, mens der for danske piloter ikke er nogen frist. Det skyldes ifølge Norwegian forskellig lovgivning i de tre lande.

Brevet skal være sendt torsdag, da flyselskabets administrerende direktør, Bjørn Kjos, løftede sløret for en omfattende omorganisering med oprettelsen af datterselskaberne Pilot Services Sweden, Pilot Services Norway og Pilot Services Denmark.

- Hvis du ikke ønsker at blive overflyttet fra Norwegian Air Norway AS til Pilot Services Sweden AB, skal du informere Norwegian om dette inden 6. marts klokken 16, skriver ledelsen i Norwegian til de svenske piloter ifølge NRK.

Godt nok siger loven, at en ansat ikke er tvunget til at acceptere en overflytning, men flyselskabet er klar til at afskedige piloter, som måtte sige nej, fremgår det af brevet.

- Loven giver ret til, at du modsætter dig overflytning til Services Sweden AB. I så fald vil din ansættelse ophøre på grund af overflødighed i Norwegian Air Norway AS.

Norske piloter har fået en frist på to uger.

Norwegian mener ikke, at der er tale om en trussel, skriver selskabet i en pressemeddelelse udsendt kort efter fristen til de svenske piloter udløb fredag eftermiddag.

Brevet er helt "almindelig information om virksomhedsflytning. Det er absolut ingen trussel, som en del medier skriver, og som en del politikere hævder."

- Med brevet ville vi udelukkende informere piloterne i Norwegian Air Norway om deres mulighed for at vælge, om de vil arbejde i det nye selskab eller ej, skriver Norwegian.

Piloterne i Norwegian har strejket siden lørdag. Siden onsdag har så godt som alle indenrigsflyvninger i Skandinavien været aflyst.

/ritzau/NTB

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip