Norwegian tilbage i luften: Men fortsat aflysninger onsdag

Den halvanden uges lange strejke i luftfartsselskabet Norwegian er slut, men det tager lige noget tid, før hele trafikprogrammet igen er normalt.

Onsdag er således 15 af de i alt 90 afgående eller ankommende Norwegian-fly i Københavns Lufthavn aflyst, fremgår det af lufthavnens hjemmeside.

Det handler om en afgang til Oslo, to til Aalborg og tre til Stockholm samt fire ankomster fra Aalborg, tre fra Stockholm, en fra Oslo og en fra Helsinki.

Omkring fem af ankomsterne skyldes, at flyene ikke står i blandt andet Helsinki og Aalborg og derfor ikke er i stand til at gennemføre de planlagte morgenflyvninger ind til København.

Flyene har siden onsdag i sidste uge, hvor de danske piloter nedlagde arbejdet, stået parkeret i Københavns Lufthavn.

Det er flyvninger først på dagen, der er hårdest ramt.

Norwegian regner desuden med at gennemføre sin ene daglige rotation mellem Oslo og Billund onsdag eftermiddag.

I forbindelse med den indgåede aftale mellem Norwegian og selskabets piloter tirsdag aften sagde selskabets topchef, Bjørn Kjos, at man forventer, at trafikken vil være normaliseret i løbet af onsdag eftermiddag og aften.

70 piloter gik i strejke lørdag 28. februar, mens strejken blev optrappet onsdag 4. marts til at omfatte 650 piloter.

Konflikten med piloterne har været dyr for Norwegian. Bjørn Kjos ønsker ikke at sætte beløb på, men striden vil nok sætte sig spor i de kommende regnskaber, der risikerer at blive lige så knaldrøde, som selskabets fly.

Luftfartsanalytiker Jacob Pedersen fra Sydbank vurderer over for dr.dk, at strejken kan have kostet Norwegian omkring en halv milliard kroner. Og luftfartsekspert Espen Andersen er enig:

Han taler om "sindssygt mange penge" i tab. Og han mener ikke, at strejken har været det værd. Hverken for piloterne eller aktionærerne i Norwegian.

- Det er dyrt skuespil. Der må findes billigere måder at kommunikere på, siger han til norsk tv.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip