Norwegian tilkalder europæiske piloter i strejkekamp

Over 700 Norwegian-piloter i Skandinavien har onsdag nedlagt arbejdet, efter at forhandlinger mellem piloterne og ledelsen er gået i hårdknude.

Flyselskabet har måttet aflyse adskillige flyafgange, og nu indsætter Norwegian piloter fra selskabets spanske og britiske datterselskab for at begrænse skaderne fra strejken.

Det fortæller kommunikationsrådgiver Daniel Kirchhoff.

- Vi trækker på piloter fra Spanien og Storbritannien.

- Når et af vores datterselskaber er i strejke og ikke kan levere de tjenester til moderselskabet, som de plejer, må vi kigge på de andre selskaber i Norwegian-familien og se, om de kan levere de samme tjenester, siger Daniel Kirchhoff til Ritzau.

Fagforeningen Parat, der organiserer piloterne i datterselskabet Norwegian Air Norway, raser over, at Norwegian benytter sig af virksomhedens andre flyselskaber, der ikke er omfattet af strejken.

- Strejke er en alvorlig situation, og det er svære sager, vi skal have på plads. Vi synes ikke om, at de anvender strejkebrydere, siger forhandlingschef i Parat, Turid Svendsen, til Svenska Dagbladet.

Ud over at gøre brug af sine datterselskaber, lejer Norwegian sig også ind hos andre selskaber. Flypassagerer får besked per sms om deres fly afgår, og om hvorvidt rejsen bliver foretaget af et andet selskab.

Norwegian kan ikke oplyse, hvor meget strejken koster, men luftanalytiker i Sydbank Jacob Pedersen vurderer, at piloternes strejke koster "et sted mellem 25 og 60-70 millioner kroner om dagen."

Det er uklart helt præcist, hvor mange afgange Norwegian har måttet aflyse. Næsten alle indenrigsafgange i Danmark er blevet aflyst, men der er fly som afgår fra såvel Karup Lufthavn som Aalborg Lufthavn.

/ritzau/

 

Dagens Gossip