Norwegians flyvninger er hårdt presset af pilotstrejke

Den danske indenrigstrafik vil torsdag fortsat være hårdt ramt af pilotstrejken i flyselskabet Norwegian.

- Billedet torsdag vil stort set være det samme som onsdag med mange aflysninger. Det er klart, at med så mange piloter i strejke, rammer det flytrafikken hårdt, siger kommunikationsrådgiver Daniel Kirchhoff i Norwegian.

Han vurderer, at strejken også torsdag vil berøre omkring 35.000 passagerer.

- Situationen er stærkt beklagelig over for vores passagerer, siger Daniel Kirchhoff.

Alle norske indenrigsflyvninger er aflyst, mens kun enkelte indenrigsflyvninger i Danmark og Sverige gennemføres. De fleste afgange mellem de skandinaviske hovedstæder er også aflyst, oplyser Norwegian i en pressemeddelelse onsdag aften.

Langdistanceruterne til USA og Asien samt flyvninger til og fra London bliver ikke berørt af strejken. Det samme gælder i stor stil også ruterne til Spanien.

- Vi vil gøre alt, hvad vi kan, for at den øvrige Europa-trafik også afgår efter planen som normalt, skriver selskabet.

Norwegian måtte onsdag indstille al selskabets flytrafik i Skandinavien, fordi over 650 piloter - heraf 100 danske - strejker.

Piloterne i Norwegian har nedlagt arbejdet, fordi de frygter, at det skandinaviske datterselskab, som de er ansat i, Norwegian Air Norway (NAN), bliver nedlagt, og at de i stedet bliver tilbudt dårligere kontrakter i et nyt selskab.

Derfor kræver piloterne, at de bliver ansat i moderselskabet Norwegian Air Shuttle, men det afviser topchef chef for Norwegian, Bjørn Kjos.

Luftanalytiker i Sydbank Jacob Pedersen vurderer over for Ritzau, at piloternes strejke koster "et sted mellem 25 og 60 til 70 millioner kroner om dagen".

/ritzau/

 

Dagens Gossip