Norwich vinder milliard-kamp og rykker i Premier League

25/05/2015

Norwich City er tilbage i Premier League efter en enkelt sæsons fravær.

Mandag vandt klubben med 2-0 over Middlesbrough i play-off-finalen på Wembley, der ofte omtales som verdens mest værdifulde fodboldkamp.

Det skyldes hovedsageligt den store forskel, der er på mængden af tv-penge i Englands to bedste fodboldrækker.

I tilfældet med Norwich skønnes det, at oprykningen er 80 millioner pund - cirka 835 millioner kroner - værd. Havde Middlesbrough vundet, ville sejren have været 120 millioner pund - cirka 1255 millioner kroner - værd.

Den store forskel skyldes, at Norwich - der rykkede ud af Premier League for et år siden - fortsat ville have modtaget penge fra en pulje, der skal lindre de økonomiske udfordringer som følge af en nedrykning fra Englands bedste fodboldrække.

Den store check var så godt som underskrevet allerede efter et kvarter, hvor Norwich havde bragt sig foran 2-0.

Angriberen Cameron Jerome erobrede en bold på baglinjen og løb ind og scorede kampens første mål efter 12 minutter.

Allerede tre minutter senere bragte Nathan Redmond Norwich yderligere foran. Redmond modtog bolden på kanten af feltet, hvor han tog et træk ud mod siden og fra en spids vinkel dirigerede bolden i mål til 2-0.

Den forfærdelige indledning kunne Middlesbrough ikke svare tilbage på, og efter de 90 minutter kunne Norwich-jublen bryde ud.

Norwich, der på grund af sine grønne og gule spilledragter går under kælenavnet "Kanariefuglene", har skandinavisk islæt i truppen i form af nordmanden Alexander Tettey og svenskeren Martin Olsson.

Bournemouth og Watford havde allerede sikret sig oprykning til Premier League ved at blive nummer et og to i The Championship.

Hull, Queens Park Rangers og Burnley rykker ned fra Premier League.