Novo-aktien sejrer i årets første sommermåned

Juni måneds handel på det danske aktiemarked nærmer sig hastigt sin afslutning, og Novo Nordisks C20-aktie ser ud til at tage prisen som månedens vinder med en stigning på 7,2 procent.

Mandag formiddag handles Novo Nordisk-aktien i kurs 248,5. Det betyder, at aktionærerne i Novo Nordisk i løbet af juni har oparbejdet en kursgevinst på voldsomme 44,3 milliarder kroner.

Det viser en analyse af handlen med C20-aktier i juni, som Spar Nord har lavet for Ritzau.

- Når markedsværdien på Novo Nordisk i juni er blevet handlet om med næsten 45 milliarder kroner, skyldes det ikke mindst, at selskabet slap rigtig godt fra en nylig produktpræsentation på en konference i San Francisco, siger aktieanalytiker i Spar Nord Mikkel Duus-Hansen.

- De nye produkter fra Novo Nordisk ser ud til at være konkurrenterne overlegne. Dermed øjner investorerne et stort indtjeningspotentiale, og det sender aktiekursen i vejret, fortsætter han.

Mikkel Duus-Hansen understreger dog, at de nye produkter fra den danske medicinalgigant fortsat mangler myndighedsgodkendelse, inden de kan komme i handlen og reelt bevise deres værd.

TDC-aktien er i løbet af juni steget med 6,4 procent og ser dermed ud til at blive den næstmest stigende aktie i årets første sommermåned.

En af de væsentligste drivkræfter for aktiemarkedet i juni har ifølge Mikkel Duus-Hansen været rentemødet i Den Europæiske Centralbank, ECB, hvor banken lancerede nye tiltag for at stimulere væksten.

- ECB bekræftede investorerne i, at den ekstremt lave rente og ekstremt lempelige pengepolitik vil fortsætte langt frem i tiden, siger Mikkel Duus-Hansen og uddyber:

- Dermed er forudsætningerne til stede for fortsat aktiefest i 2014. Ikke mindst hvis den økonomiske vækst fortsætter med at tiltage i styrke, og det forventer vi, at den gør.

Mærsk-aktierne ser dog ud til blive månedens bundskraber-aktie på C20 med et fald på mere end fem procent.

Dernæst følger Nordea og FLSmidth som de næstmest faldende aktier i juni. Begge aktier ligger mandag formiddag til et fald på 4,3 procent i månedens handel.

Samlet set er C20-indekset indtil videre steget 2,6 procent til kurs 739,6 i juni.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip