Novo-aktien sejrer i årets første sommermåned

Juni måneds handel på det danske aktiemarked nærmer sig hastigt sin afslutning, og Novo Nordisks C20-aktie ser ud til at tage prisen som månedens vinder med en stigning på 7,2 procent.

Mandag formiddag handles Novo Nordisk-aktien i kurs 248,5. Det betyder, at aktionærerne i Novo Nordisk i løbet af juni har oparbejdet en kursgevinst på voldsomme 44,3 milliarder kroner.

Det viser en analyse af handlen med C20-aktier i juni, som Spar Nord har lavet for Ritzau.

- Når markedsværdien på Novo Nordisk i juni er blevet handlet om med næsten 45 milliarder kroner, skyldes det ikke mindst, at selskabet slap rigtig godt fra en nylig produktpræsentation på en konference i San Francisco, siger aktieanalytiker i Spar Nord Mikkel Duus-Hansen.

- De nye produkter fra Novo Nordisk ser ud til at være konkurrenterne overlegne. Dermed øjner investorerne et stort indtjeningspotentiale, og det sender aktiekursen i vejret, fortsætter han.

Mikkel Duus-Hansen understreger dog, at de nye produkter fra den danske medicinalgigant fortsat mangler myndighedsgodkendelse, inden de kan komme i handlen og reelt bevise deres værd.

TDC-aktien er i løbet af juni steget med 6,4 procent og ser dermed ud til at blive den næstmest stigende aktie i årets første sommermåned.

En af de væsentligste drivkræfter for aktiemarkedet i juni har ifølge Mikkel Duus-Hansen været rentemødet i Den Europæiske Centralbank, ECB, hvor banken lancerede nye tiltag for at stimulere væksten.

- ECB bekræftede investorerne i, at den ekstremt lave rente og ekstremt lempelige pengepolitik vil fortsætte langt frem i tiden, siger Mikkel Duus-Hansen og uddyber:

- Dermed er forudsætningerne til stede for fortsat aktiefest i 2014. Ikke mindst hvis den økonomiske vækst fortsætter med at tiltage i styrke, og det forventer vi, at den gør.

Mærsk-aktierne ser dog ud til blive månedens bundskraber-aktie på C20 med et fald på mere end fem procent.

Dernæst følger Nordea og FLSmidth som de næstmest faldende aktier i juni. Begge aktier ligger mandag formiddag til et fald på 4,3 procent i månedens handel.

Samlet set er C20-indekset indtil videre steget 2,6 procent til kurs 739,6 i juni.

/ritzau/

 

Dagens Gossip