Novo-aktien styrtdykker efter ildevarslende regnskab

93 milliarder kroner. Så meget kostede fredagens aktiehandel Novo Nordisk-aktionærerne. Det til trods for, at medicinalfirmaets regnskab, der blev fremlagt fredag, viste en stigning i omsætningen på 54,7 milliarder kroner.

Dermed tabte Novo Nordisk-aktien 10,1 procent af sin værdi, da Børsen lukkede fredag.

Novo Nordisk-aktiens fald var så stort, at det trak hele det danske C20-indeks ned. Samlet set lukkede indekset ugen med et fald på 0,6 procent.

- Novo Nordisk skuffer med regnskabet, og aktien udgør en solid beholdning flere steder, så når den får et gok i nødden, har indekset svært ved at holde sig oppe, siger Kim Sejdelin Christensen, der er aktiehandler i Jyske Bank, til Ritzau Finans.

En af årsagerne til aktiehandlernes skepsis kan være, at der i regnskabet var nedpræcisering af forventningerne til 2016.

Det skyldes blandt andet, at priserne på det vigtige amerikanske marked er faldende.

- I USA er markedsforholdene i stigende grad udfordrende, og kontraktforhandlingerne for 2017 afspejler en intensiveret priskonkurrence, skriver administrerende direktør Lars Rebien Sørensen i regnskabet.

- Og det er både for i år og til næste år. Det har måske været ventet, men niveauet er nok en kende højere, end markedet havde regnet med, siger Kim Sejdelin til Ritzau Finans.

Desuden skuffede den del af Novo Nordisks regnskab, der omhandlede insulinforretningen ifølge Kim Sejdeling.

Det er nye konkurrenter og ikke mindst ankomsten af historiens første kopiprodukt inde for insulin, Basaglar fra Eli Lilly, der presser priserne.

Selv om omsætningen steg, var resultatet i andet kvartal mindre, end analytikere havde forventet.

Samlet omsatte Novo i andet kvartal for 27,5 milliarder kroner. Det var ventet, at omsætningen i den periode lå på 28,6 milliarder kroner blandt analytikerne ifølge estimater indsamlet af Ritzau Estimates.

/ritzau/

 

Dagens Gossip