Novo er højdespringer i februars aktiefest

Novo Nordisk sætter sig tungt på pladsen som den mest stigende aktie i februar, og det betyder kursgevinster for mere end 100 milliarder kroner til selskabets aktionærer.

På månedens sidste handelsdag ser Novo Nordisk ud til at blive månedens mest stigende aktie i det toneangivende danske C20-indeks over de mest handlende, danske aktier.

Novo Nordisk-aktien er steget 16,9 procent og placerer sig dermed foran Danske Bank, Pandora og Jyske Bank, der indtager de efterfølgende pladser - ligeledes med tocifrede stigninger.

Det viser en analyse, som Spar Nord har udarbejdet for Ritzau.

Aktieanalytiker i Spar Nord Mikkel Duus-Hansen siger, at det ikke er småpenge, der er på spil for aktionærerne, når Novo Nordisk lægger fra land med kursstigninger i den størrelsesorden.

- Novo Nordisk er i dag Nordens største selskab målt på markedsværdi, og februars aktiekursstigning er næsten 102 milliarder kroner værd for selskabets aktionærer.

- Den altoverskyggende forklaring på Novos februar-fremgang er selskabets årsregnskab, som vakte stor begejstring blandt analytikerne, siger Mikkel Duus-Hansen.

Novos regnskab blev offentliggjort 6. februar, og det har siden ført til en perlerække af opjusterede kursmål fra analytikerkorpset.

- Ikke mindst de udenlandske børsmæglere tog godt imod regnskabet, og det har afstedkommet en solid købsinteresse fra udenlandske investorer.

- Novo har gang på gang bevist, at de kan levere varen, og det styrker investorernes tillid til, at selskabets også fremover kan levere en høj salgs- og indtjeningsvækst. Derfor stiger aktien, forklarer Mikkel Duus-Hansen.

Månedens bundskraber bliver ingeniør og cementkoncernen FLSmidth med et fald på 3,8 procent.

Generelt præges C20-indekset af aktiefest i februar. Hele 15 af C20-indeksets 19 selskaber ser ud til at komme ud af årets anden måned med stigninger. Samlet stiger indekset med 10,3 procent.

- Det har været en rigtig god måned for C20-aktierne. Og selv om fire selskaber ser ud til at træde ud af februar med kursfald, så er der tale om ganske udramatiske fald, siger Mikkel Duus-Hansen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip