Novo får godkendelse til at sælge fedmemedicin i Europa

Novo Nordisk meddeler, at EU-Kommissionen har givet den danske medicinalgigant en markedsføringsgodkendelse for vægttabsmidlet Saxenda i samtlige 28 EU-lande.

Dermed kan Saxenda nu ikke blot købes i USA og Canada, men også over det meste af det europæiske kontinent, når produktet ryger ud på apotekshylderne i løbet af 2015.

- Godkendelsen af Saxenda i EU er et vigtigt fremskridt for svært overvægtige mennesker, der samtidig har vægtrelaterede komplikationer.

- Vi tror, at Saxenda har potentiale til at hjælpe nogle af disse mennesker med at opnå og fastholde et klinisk signifikant vægttab og forbedre deres vægtrelaterede komplikationer, siger Mads Krogsgaard Thomsen, koncernforskningsdirektør i Novo Nordisk.

Saxenda minder til forveksling om tarmhormonet GLP-1 og regulerer på samme måde appetitten. Dermed taber patienten vægt, og en sideeffekt er desuden, at blodsukkeret reduceres.

Godkendelsen af Saxenda på det vigtige amerikanske marked blev opnået i slutningen af december, og i februar fulgte Canada trop.

Allerede i januar fik Saxenda en positiv anbefaling af udvalget for humanmedicinske lægemidler under Det Europæiske Lægemiddelagentur, men manglede EU-Kommissionens anbefaling, før produktet endegyldigt kunne sendes på markedet.

Ifølge Novo Nordisk er mellem 10 og 30 procent af den voksne europæiske befolkning overvægtig.

Af samme grund har aktieanalytiker Søren Løntoft Hansen fra Sydbank tidligere hævdet over for Ritzau Finans, at betydningen af en europæisk lancering er langt mindre vigtig betydningsfuld end godkendelsen i USA, hvor to tredjedele er overvægtige.

Samtidig er prisen højere end andre fedmemidler på et område, hvor prispresset er stort, og derfor bliver indtjeningen i Europa ifølge analytikeren formentlig ikke forøget voldsomt lige med det samme.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip