Novo får Saxenda-godkendelse i Europa

Novo Nordisk meddeler, at EU-Kommissionen har givet den danske medicinalgigant en markedsføringsgodkendelse for vægttabsmidlet Saxenda i samtlige 28 EU-lande.

Dermed kan Saxenda nu ikke blot købes i USA og Canada, men også over det meste af det europæiske kontinent, når produktet ryger ud på apotekshylderne i løbet af 2015.

- Godkendelsen af Saxenda i EU er et vigtigt fremskridt for svært overvægtige mennesker, der samtidig har vægtrelaterede komplikationer.

- Vi tror, at Saxenda har potentiale til at hjælpe nogle af disse mennesker med at opnå og fastholde et klinisk signifikant vægttab og forbedre deres vægtrelaterede komplikationer, siger Mads Krogsgaard Thomsen, koncernforskningsdirektør i Novo Nordisk.

Saxenda minder til forveksling om tarmhormonet GLP-1 og regulerer på samme måde appetitten. Dermed taber patienten vægt, og en sideeffekt er desuden, at blodsukkeret reduceres.

Godkendelsen af Saxenda på det vigtige amerikanske marked blev opnået i slutningen af december, og i februar fulgte Canada trop.

Ifølge Novo Nordisk er mellem 10 og 30 procent af den voksne europæiske befolkning overvægtig.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip