Novo med megaoverskud

Den danske medicinalgigant Novo Nordisk kom ud af årets første kvartal med et resultat før skat på 8,3 milliarder kroner mod 7,8 milliarder kroner i samme periode året før, oplyser koncernen til fondsbørsen.

Omsætningen landede på 20,3 milliarder kroner mod 19,9 milliarder kroner i samme periode året før. Resultatet af den primære drift steg med 15 procent målt i lokale valutaer.

Administrerende direktør Lars Rebien Sørensen er tilfreds.

- Vi er glade for at kunne fastholde vores forventninger til væksten i resultat af primær drift for 2014 trods en udfordrende start på året og lavere forventninger til salgsvæksten, siger han i en kommentar til regnskabet.

For hele året nedjusterer Novo Nordisk forventningerne til salget. Målt i lokal valuta ventes væksten i salget nu at stige med syv til 10 procent, mens forventningerne til væksten af den primære drift fastholdes på omkring 10 procent.

I danske kroner forventer Novo Nordisk en fremgang på 2,5 til 5,5 procent mod tidligere 4,7-7,5 procent.

Samtidig melder koncernen om, at det kliniske studie af insulinet Tresiba skrider hurtigere frem end planlagt, fordi det går stærkere med at rekruttere patienter til det såkaldte Devote-studie.

I starten af 2013 pålagde de amerikanske sundhedsmyndigheder Novo at gennemføre et nyt studie af insulinen, hvor især den langsigtede risiko på hjerte-kar skulle studeres.

Novo-boss Lars Rebien Sørensen glæder sig over, at det skrider hurtigere frem med insulinen.

- Vi glæder os over udviklingen for Tresiba i vigtige markeder og over den hurtige rekruttering til Devote-studiet, som giver os mulighed for at fremrykke tidsplanen for interimanalysen og en potentiel lancering i USA, siger han i fondsbørsmeddelelse.

/ritzau/

 

Dagens Gossip