Novo Nordisk ændrer ikke procedure trods anmeldelse

Selvom Novo Nordisk nu har en politianmeldelse hængende over sig for at nøle med at videregive børsfølsomme oplysninger, så vil medicinalgiganten ikke lave om på proceduren for, hvordan intern viden formidles videre til aktiemarkedet.

Det siger Mike Rulis, der er kommunikationsdirektør hos Novo Nordisk, til Ritzau Finans.

- Vi har ikke ændret vores procedure som følge af det her, men det vil naturligvis påvirke vores overvejelser om offentliggørelse af den slags meddelelser fremover, selv om vi mener at have gjort det korrekt i det her tilfælde, siger Mike Rulis.

Tirsdag er det kommet frem, at Finanstilsynet har meldt Novo Nordisk til politiet for at være for længe om at oplyse om de amerikanske sundhedsmyndigheders afslag på godkendelse af insulinprodukterne Tresiba og Ryzodeg tilbage i februar.

- Vi mener, at vi har informeret aktiemarkedet rettidigt i den her sag, siger Mike Rulis.

- Vi er naturligvis godt klar over, at det er et krav, at vi offentliggør oplysninger som disse så hurtigt som muligt, men vi har også en forpligtelse til, at den information, som vi giver markedet, skal være undersøgt og fuldstændig korrekt, tilføjer han.

Fredag den 8. februar om aftenen modtog Novo Nordisk meddelelsen fra FDA om, at amerikanerne ikke kunne godkende insulinprodukterne Tresiba og Ryzodeg på det foreliggende grundlag.

Men Novo Nordisk offentliggjorde først informationen om FDA's afgørelse i en selskabsmeddelelse søndag den 10. februar.

Finanstilsynet mener, at Novo Nordisk skulle have sendt meddelelsen ud allerede fredag aften. Novo Nordisk er ikke enig, men har taget tilsynets afgørelse til efterretning og vil samarbejde med myndighederne i efterforskningen af sagen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip