Novo Nordisk er tæt på at være en billion kroner værd

Investorerne tager så godt imod nyheden om, at den danske medicinalgigant Novo Nordisk vil give sig ud i endnu et amerikansk eventyr, at markedsværdien i Novo Nordisk nærmer sig 1000 milliarder eller en billion kroner.

Efter omkring en halv times handel fredag morgen stiger Novo Nordisk-aktien lige omkring ni procent på fondsbørsen i København, efter selskabet torsdag aften meddelte, at det igen vil forsøge at få insulinpræparatet Tresiba godkendt i USA..

Umiddelbart efter fondsbørsens åbning steg Novo Nordisk-aktien 13,4 procent til 379,9 procent.

Den umiddelbare stigning løftede markedsværdien med næsten 118 milliarder kroner, så Novo Nordisk var oppe på at være 995 milliarder værd, viser en beregning fra Ritzau Finans.

Nyheden om, at Novo genindsender registreringsansøgning for sit langtidsvirkende insulin Tresiba blev annonceret torsdag, efter fondsbørsen i København var lukket.

Men på den amerikanske børs blev Novo-aktien handlet lystigt, hvor Wall Street viste vejen ved at sende aktien op i en lukkekurs på omregnet 365,76 kroner.

Den foreløbig højeste pris, som Novo-aktien er handlet til fredag morgen i København, er 382 kroner. Hvis morgenens stigning holder til lukketid, kan Novo-aktionærer og ledelse ifølge Ritzau Finans glæde sig over, at kursen er fordoblet på mindre end tre år.

For at Novos markedsværdi skal passere 1000 milliarder kroner og altså skrives med tolv nuller, skal kursen op i mindst 382 kroner.

For to år siden fik Novo Nordisk et nej fra de amerikanske sundhedsmyndigheder, da man ansøgte om lov til at registrere insulinpræparatet Tresiba i USA.

Frygten for bivirkninger betød, at Food and Drug Administration (FDA) i februar 2013 afviste at godkende den langtidsvirkende insulinanalog.

Men nye studier viser så tilpas gode resultater, at Novo Nordisk igen tror på muligheden for at få adgang til det lukrative amerikanske marked.

/ritzau/

 

Dagens Gossip