Novo Nordisk fortsætter fremgang

Novo Nordisk kom ud af årets første ni måneder med et overskud før skat på 24,7 milliarder kroner - en stigning på 22 procent i forhold til perioden sidste år.

Alligevel levede resultatet ikke op til analytikernes forventninger.

Novos driftsresultat, EBIT, landede på 7992 millioner kroner mod analytikerforventningen på 8139 millioner kroner, mens bundlinjen gav et nettooverskud på 6415 millioner kroner mod analytikernes medianbud på 6496 millioner kroner.

Det var primært diabetesforretningen, der normalt trækker en stor del af læsset for Novo Nordisk, der var under forventningerne. Sådan lyder vurderingen fra Søren Løntoft Hansen, der er Novo -analytiker hos Sydbank.

- Diabetesforretningen udvikler sig bare ikke helt, som markedet havde forventet. Jeg hæfter mig særligt ved, at de moderne insuliner Novo rapid og Novo miks har haft en afdæmpet udvikling på det amerikanske marked, siger Søren Løntoft Hansen til Ritzau.

Novos topchef Lars Rebien Sørensen er trods alt tilfreds med kvartalsresultatet.

- Vi er glade for den vedvarende robuste økonomiske udvikling. Det er stadig vores portefølje af moderne insuliner og Victoza, der driver salgsvæksten, siger Lars Rebien Sørensen.

Resultat af den primære drift steg med 17 procent opgjort i lokale valutaer og med 10 procent i kroner til 24,1 milliarder kroner, viser Novos kvartalsregnskab.

Novo Nordisk tjente i årets første ni måneder 48,4 milliarder kroner på salg af diabetesmidler - og det er en stigning på ni procent i forhold til perioden sidste år.

Novo Nordisk er verdens førende virksomhed indenfor diabetesbehandling og har nu en global værdimarkedsandel på 27 procent mod 25 procent på samme tidspunkt sidste år, skriver koncernen i regnskabet.

Men det er ikke kun sukkersyge, som Novo Nordisk laver medicin mod. Koncernen producerer også Novoseven, der er behandling til at stoppe blødninger. Salget af dette præparat steg med syv procent til små syv milliarder kroner.

Novo Nordisk oplyser, at man vil redegøre detaljeret for forventningerne til 2014 i forbindelse med årsregnskabsmeddelelsen for 2013.

/ritzau/

 

Dagens Gossip