Novo Nordisk om godkendelse: Vores produkt er stærkest

Skrevet af admin

26/09/2015

Dagens topnyheder

Det skorter ikke på selvtilliden hos Novo Nordisk, der forventer, at insulinpræparatet Tresiba bliver det stærkeste produkt på det amerikanske marked for diabetesmedicin efter godkendelsen fredag.

Den amerikanske lægemiddelstyrelse, FDA, har godkendt Tresiba og diabetesmedicinen Ryzodeg til salg, hvilket ifølge koncernforskningsdirektør Mads Krogsgaard Thomsen har "ufatteligt stor betydning".

- De ting, der står i godkendelsen af produktet, er det stærkeste for noget insulinprodukt på det amerikanske marked.

- Forventningen er også, at produktet på den lange bane bliver førende på det amerikanske marked, siger Krogsgaard Thomsen til Ritzau.

I 2013 forsøgte Novo Nordisk at få godkendt Tresiba, dog uden held. Men siden har nye studier vist så tilpas gode resultater, at det er klar til at gøre sit indtog på det lukrative amerikanske marked efter godkendelsen.

Diabetikere mangler insulin og må derfor have det tilført, typisk som injektion, og derfor er der grund til at fremhæve Tresiba, da det er et såkaldt langtidsvirkende insulinanalog, lyder det.

- Den korte version er, at dette produkt har en utrolig lang virkningsvarighed på 42 timer eller mere efter hver injektion. Det gør, at patienten selv kan vælge, hvornår man vil tage den, hvilket har været et stort problem tidligere (at man ikke kunne, red.).

- Derudover har det en stor blodsukkerstyring, og talmæssigt er der lavere blodsukkerværdier i studierne end hos vores konkurrent, og det er endda opnået ved en lavere insulindosis end konkurrenterne, siger Mads Krogsgaard Thomsen.

Det har været et godt år for medicinalaktien, der er steget omkring 50 procent i 2015, hvilket ikke mindst skyldes håbet om, at Tresiba ville blive godkendt.

- Det sker ikke fra den ene dag til den anden. Men i løbet af nogle år bliver vi førende på det amerikanske marked, hvor vi ikke står så stærkt i dag.

- Vi har kun en fjerdedel af det amerikanske marked, og vi plejer at have halvdelen. På sigt vil vi kunne opnå det, siger koncernforskningsdirektøren.

/ritzau/