Novo Nordisk sørger for lukkerekord til eliteindeks

Når børsmæglerne på den københavnske fondsbørs fredag går på weekend, kan de gøre det med flag og fejring af en ny lukkerekord.

Det danske C20 Cap-indeks er således endt i 908,3, hvilket er det højeste lukkeniveau på fondsbørsen nogensinde. Det rekordhøje niveau skyldes en stigning på 1,2 procent.

Det er især et løft på 4,4 procent hos Novo Nordisk, der fik indekset til at nå sit nye, rekordhøje niveau.

Stigningen til 310,4 kroner er samtidig ny lukkerekord for Novo Nordisk-aktien. Samtidig betyder fredagens optur, at medicinalgiganten er blevet 27,7 milliarder kroner mere værd.

Novo-aktierne har været i høj kurs efter en meddelelse om, at fase 2-studiet af en tabletbaseret behandling af diabetes 2 er faldet succesfuldt ud til gavn for selskabet.

Og da Novo Nordisk er den aktie, der vægter mest i C20 Cap-indekset, vil nyheder om medicinalkoncernen oftest være med til at påvirke retningen for hele indekset.

Blandt de andre virksomheder i indekset, der dækker over de største børsnoterede selskaber, endte smykkeselskabet Pandora også med ny lukkerekord.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip