Novo Nordisk udbygger fransk fabrik for 750 millioner

En stigende efterspørgsel på diabetesmedicin får Novo Nordisk til at investere omkring 750 millioner kroner i at udvide sin fabrik i den franske by Chartres.

Det oplyser den danske medicinalgigant i en pressemeddelelse.

Den nye del af fabrikken vil efter planen stå klar om tre til fire år og ventes at skabe 250 nye arbejdspladser. I forvejen er omkring 1100 ansat på fabrikken, som er vigtig for Novo Nordisk, siger topchef Lars Rebien.

- Novo Nordisk har drevet virksomhed i Frankrig gennem mere end 50 år. I årenes løb har vi opbygget en meget stærk organisation i Frankrig, og fabrikken i Chartres er i dag et af vores vigtigste strategiske produktionssteder, siger topchefen i Novo Nordisk, Lars Rebien.

- Den kommende udvidelse vil yderligere styrke Chartres-fabrikkens position i vores globale produktionsorganisation, tilføjer han i pressemeddelelsen.

Fabrikken i Chartres fremstiller en række forskellige insulinprodukter, som eksporteres til flere end 40 lande over hele verden.

Gennem de seneste 15 år har Novo Nordisk investeret 300 millioner euro i Frankrig. Ud over de 1100 ansatte i Chartres har Novo Nordisk omkring 300 ansatte i et datterselskab i Paris.

/ritzau/

 

Dagens Gossip