Novo Nordisk undersøges af amerikanske myndigheder

Den danske medicinalkoncern Novo Nordisk er blevet bedt om at udlevere dokumenter vedrørende mulige produktionsproblemer i visse produktionsanlæg i Kalundborg.

Det oplyser selskabet i en meddelelse på sin hjemmeside fredag eftermiddag.

Ifølge Novo Nordisk er det statsadvokaten fra Massachusetts-distriktet i USA, der har anmodet det danske selskab om udleveringen.

- Novo Nordisk samarbejder med statsadvokaten om undersøgelsen, fremgår det af meddelelsen.

Medicinalkoncernen oplyser, at man på nuværende tidspunkt ikke kan fastslå eller forudsige udfaldet af sagen, og at selskabet heller ikke kan vurdere konsekvenserne heraf.

Derudover er det ifølge Novo Nordisk umuligt at forudsige, hvor længe undersøgelsen vil vare, eller hvornår virksomheden kan give yderligere information.

- Novo Nordisk tager patientsikkerhed og produktkvalitet meget alvorligt og har fuld tillid til sikkerheden af virksomhedens produkter, skriver selskabet.

Det er ikke første gang, at Novo Nordisk har modtaget en begæring om udlevering af dokumenter i USA, idet selskabet havde en lignende sag i 2011 - også på anmodning af statsadvokaten fra Massachusetts-distriktet.

Dengang drejede det sig om udlevering af dokumenter vedrørende mulige strafbare forhold i relation til koncernens markedsførings- og salgsaktiviteter. Denne sag er endnu ikke afsluttet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip