Novo Nordisks bundlinje vokser 29 procent

Novo Nordisks resultat før skat i de første ni måneder af 2015 lander på 33,2 milliarder kroner, oplyser selskabet. Det er en stigning på 29 procent i forhold til samme periode sidste år.

- Vi er tilfredse med de resultater, vi har opnået i de første ni måneder af 2015. Salgsvæksten har primært været drevet af Victoza, lyder det fra selskabets administrerende direktør, Lars Rebien Sørensen, i regnskabet.

Novo Nordisk oplyser desuden, at selskabet opjusterer forventningerne til 2015 i lokal, men fastholder på grund af lidt valutamodvind i de seneste måneder forventningerne i danske kroner.

Opgjort i lokal valuta venter Novo Nordisk stadig en salgsvækst på syv til ni procent.

Stigningen i resultatet af primær drift ventes nu at blive omkring 20 procent. Den tidligere resultatprognose fra august forudså en stigning i resultatet af primær drift på "omkring" 19 procent.

I danske kroner udtrykkes forventning om en salgsvækst på 20 til 22 procent og en fremgang i resultatet af primær drift på omkring 42 procent.

Tidligere indikerede Novo, at væksten i omsætningen ville lande i intervallet 21 til 23 procent, mens driftsresultatet ville vokse med omkring 42 procent.

/ritzau/

 

Dagens Gossip