Novo skaber 450 job med milliardinvestering i Danmark

Medicinalvirksomheden Novo Nordisk investerer 2,1 milliarder kroner i en ny påfyldningsfabrik. Investeringen vil skabe 450 arbejdspladser, oplyser Novo Nordisk i en pressemeddelelse.

Påfyldningsfabrikken får et areal på 10.300 kvadratmeter og kommer til at ligge i Hillerød, hvor Novo Nordisk allerede har 1900 ansatte.

Første spadestik i opførelsen af påfyldningsfabrikken bliver taget onsdag ved en festlighed, hvor Hillerøds borgmester Dorte Meldgaard (K) også vil være til stede.

- Investeringen i Hillerød understreger vores langsigtede ambitioner om at skabe og beholde arbejdspladser i Danmark, siger Henrik Wulff, vicepræsident i Novo Nordisk.

- Alene i dette år har vi skabt 1000 nye job i Danmark - heraf 500 indenfor produktion primært i Kalundborg og Hillerød.

Den nye fabrik i Hillerød skal stå for påfyldning af nuværende og fremtidige insulinprodukter.

Meldingen følger efter et par store investeringer i august og september, skriver Ritzau Finans.

I august oplyste Novo således, at selskabet agter at bruge 13 milliarder kroner på to nye fabrikker i Clayton i USA og Måløv i Danmark. Ugen efter - i starten af september - meldte Novo om en investering på 500 millioner kroner i et nyt råvarelager i Hillerød.

/ritzau/

 

Dagens Gossip