Novozymes neddrosler forventninger trods rekordindtjening

Trods rekordstor indtjening i tredje kvartal må den danske enzymproducent Novozymes erkende, at salget af enzymer ikke vokser helt i den fart, man havde håbet.

Derfor sættes forventningerne til resten af året en tak ned, så de ligger i den lave ende af det, Novozymes tidligere har meldt ud. Det oplyser Novozymes i regnskabet for tredje kvartal. Salget vokser ikke nok, siger selskabets administrerende direktør.

- Resultaterne er på niveau med forventningerne her tre kvartaler inde i året. Vores indtjening er rekordstor, mens toplinjevæksten er relativt lav, siger topchef Peder Holk Nielsen i en skriftlig kommentar.

- Vi er godt på vej mod at indfri forventningerne til organisk salg og resultat for i år, mens vi fastholder det skarpe fokus på at fremme innovation og øge salgsvæksten, tilføjer han.

Novozymes præciserer forventningerne til 2015 og venter nu i år en salgsvækst i danske kroner på 12-13 procent. Overskuddet af primær drift ventes nu at vokse med cirka 15 procent.

Tidligere forudså Novozymes en salgsvækst i danske kroner på 13-16 procent i år samt en stigning i resultatet af primær drift på 15-17 procent.

Hele årets bundlinje ventes nu at vokse cirka 12 procent mod tidligere 11-13 procent.

Novozymes kommer ud af tredje kvartal af 2015 med et overskud af primær drift på lige over en milliard kroner og et nettoresultat på 743 millioner kroner.

Det var bedre end ventet af analytikerne, som ifølge Ritzau Estimates havde ventet et resultat af primær drift på 967,6 millioner kroner og et overskud efter skat på 715 millioner kroner.

Det er ikke første gang, at Novozymes må lægge en dæmper på forventningerne i år. Senest måtte topchef Peder Holk i forbindelse med halvårsregnskabet sænke forventningerne til årets salgsvækst i danske kroner fra 16-18 procent til 13-16 procent.

/ritzau/

 

Dagens Gossip