Novozymes opjusterer forventninger til overskud

Det går forrygende for danske Novozymes, der er verdens største producent af industrielle enzymer, der gør vasketøjet renere eller omdanner halm og sukkerroer til biodiesel.

I årets tre første måneder er den primære drift steget med 30 procent i forhold til samme periode sidste år, og overskudsgraden er 30,4 procent, viser regnskabet.

Det betyder, at selskabet opjusterer forventningerne til hele året - både med hensyn til vækst i resultat af primær drift, overskudsgrad, årets resultat, afkast af investeret kapital samt frie pengestrømme på trods af en ugunstig udvikling i valutakurserne.

- Vi har haft et stærkt første kvartal, og vi øger vores forventninger til resultatet af primær drift for 2014, siger Peder Holk Nielsen, direktør i Novozymes.

- Vi har fået en god start på året. Vi havde forventet et stærkt salg, især inden for bioenergi og vaskemidler, og det glæder mig, at vi fortsat øger både værdien for vores kunder og vores egen forretning på disse to vigtige markeder, siger han i regnskabet.

Novozymes fik i årets tre første måneder en omsætning på 3033 millioner kroner, et driftsoverskud (EBIT) på 923 millioner kroner samt et nettooverskud på 694 millioner kroner.

Udviklingen i enzymselskabet får Novozymes til at løfte forventningerne til 2014 til en vækst i driftsresultatet og nettooverskuddet på 8-10 procent mod tidligere udmeldt 6-9 procent på begge poster.

- Det er som forventet et rigtig stærkt regnskab fra Novozymes, hvor toplinjen er næsten lige på, og indtjeningen ser rigtig stærk ud. Det er utvivlsomt et stærkt regnskab, siger Novozymes-analytiker hos Alm. Brand Markets Michael Friis Jørgensen til for Ritzau Finans.

Og investorerne tager godt imod regnskabet og forventningerne til hele året. Da fondsbørsen i København åbnede torsdag morgen steg aktien med 4,8 procent til 266,2 kroner. Det kan ende med en lukkerekord - den hidtidige lukkerekord er sat i februar er på 254 kroner.

/ritzau/

 

Dagens Gossip