Novozymes opjusterer på grund af favorabel dollarkurs

Den danske biotekvirksomhed Novozymes har efter et fint første kvartal opjusteret sine forventninger til helåret 2015, hvor der nu ses et større salg og en højere indtjening målt i danske kroner.

Det skriver selskabet i sit regnskab for første kvartal, der er præsenteret torsdag.

Valutakurserne forventes at give en yderligere positiv effekt, og salget i danske kroner forventes nu at stige med 16 til 18 procent mod tidligere 13 til 15 procent i sidste udmelding, skriver selskabet i regnskabet.

Desuden venter selskabet, der har hovedkvarter i Bagsværd uden for København, nu en overskudsgrad for hele regnskabsåret på omkring 27 procent mod tidligere 26 til 27 procent.

- Vi ser positivt på året som helhed og øger forventningerne som følge af stigningen i dollarkursen, siger Novozymes' administrerende direktør, Peder Holk Nielsen, i regnskabet.

Novozymes' omsætning steg i kvartalet 18 procent til 3579 millioner kroner fra 3033 millioner kroner i første kvartal året før.

Det gik dog den anden vej for overskudsgraden, som faldt til 27,4 procent fra 30,4 procent.

- Vi opnåede pæne resultater for salg og indtjening i første kvartal. Otte procents salgsvækst og en overskudsgrad på over 27 procent var på niveau med vores forventninger, lyder det fra Peder Holk Nielsen.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip