Novozymes sætter turbo på regnskab

Novozymes, der laver enzymer til vaskemidler, fødevarer, drikke og bioethanol, kom ud af 2013 med et overskud på 2,2 milliarder kroner - 200 millioner kroner mere end i 2012, viser selskabets regnskab for 2013.

Og tendenserne fra 2013 forventes at fortsætte i 2014, oplyser Novozymes.

Peder Holk Nielsen, der blev ny topchef for et år siden for Novozymes, siger, at man med regnskabet "sætter punktum for et begivenhedsrigt 2013".

- Vi havde en fin afslutning på året, der endte med en salgsvækst i den høje ende af vores tidligere udmeldte spænd og med en indtjening, der overgik forventningerne, siger han i en kommentar til regnskabet.

Det er blandt andet enzymer til produktion af bioethanol, der er med til at få selskabet til at få højere overskud og større omsætning.

- Vi indgik en række markante aftaler inden for biomasseomdannelse og BioAgriculture, hvormed Novozymes vil kunne ændre verden sammen med sine kunder, siger Peder Holk Nielsen.

Og de gode takter forventes at fortsætte:

- Forventningerne til 2014 er positive, lyder det fra direktøren.

Og 2012 viste da også vækst på omsætningen. Novozymes solgte enzymer for over 11,7 milliarder kroner. I 2012 endte omsætningen på 11,2 milliarder kroner.

/ritzau/

 

Dagens Gossip