NSA snager i flere tusinde nyproducerede computere verden over

Hvis du troede, at Edward Snowden havde sat en stopper for NSA’s snageri og overvågning, så kan du godt tro om igen.

I hvert fald hvis man skal tro en rapport fra det russiske sikkerhedsfirma Kaspersky, der fastslår, at NSA har installeret software i nyproducerede computere. Det skriver Reuters.

NSA skal angiveligt have installeret overvågningsudstyr på harddiske fra nogle af verdens største computerproducenter som Samsung, Toshiba, Western Digital, Seagate og Maxtor.

Det er lykkedes NSA at få adgang til harddiskene. inden de blev installeret i de nye computere og lægge den skjulte software ned derpå.

Ifølge rapporten er computere fra i alt 30 lande ramt i større eller mindre grad. Danmark er dog ikke et af dem.

Læs også: Hackere stjæler 6,5 milliarder fra 100 banker verden over

Softwaren giver NSA mulighed for at smuglytte til det, der sker på computeren, og den kan  bl.al hente data og gemme aktivitet.

Sikkerhedsfirmaet Kaspersky nævner ikke specifik NSA i rapporten, men henviser i stedet til cyberspionage-kollektivet The Equation Group, der har forbindelse til den orm, som NSA angiveligt indsatte i 2010 for at lamme Irans uranberigelsesfaciliteter.

En tidligere ansat i NSA bekræfter dog overfor Reuters, at Kaspersky-rapporten rammer hovedet på sømmet.

- NASA har udviklet den her form for overvågningsudstyr, som kan skjules i harddiske. Jeg ved dog ikke i hvilken spionmæssig sammenhæng, det er blevet brugt, siger tidligere NSA-ansatte, der ønsker at være anonym.

NSA ønsker ikke at kommentere sagen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip