Nu bliver det gratis at køre med bus her

Foto: Shutterstock

Her i landet er det normalt, at du skal have rejsekortet eller andet betalingsmiddel frem, når du skal kære med bus.

Hvis du bor i Svendborg Kommune, er det nu muligt for dig at undgå dette – i hvert fald på nogle bestemte tidspunkter. 

Læs også

Fik ikke betaling for sit arbejde: Smadrer løs med hammer

I den fynske kommune er det nemlig blevet vedtaget, at der skal være gratis at køre med bybusser. Det er dog ikke hele tiden, at det er gratis, men derimod kun i weekender og helligdage. 

Dette tiltag er ikke blot gældende resten af 2020, men også hele 2021. Det skriver TV 2 Fyn

"Vi havde aftalt, at det skulle være gratis i weekenderne i 2021, og nu kommer julen, så vi tænkte: 'Hvorfor kan vi ikke bare begynde nu?' Det er meget naturligt, at vi starter nu,", fortæller Flemming Madsen, der er formand for formand for Teknik- og Erhvervsudvalget i Svendborg, til TV 2 Fyn.

Håber på en stor popularitet

Der er et håb om, at det er et tiltag, der bliver populært blandt byens borgere. Flemming Madsen (S) fortæller, at han håber, at der er mange, der vil gøre brug af det flotte tilbud, når de skal købe julegaver. 

Derved kan de nemlig købe deres julegaver i de lokale butikker, fremfor at købe dem på nettet eller i nabobyerne. 

"Jeg håber på, at mange vil benytte sig af tilbuddet, så vi oplever en stor julehandel i Svendborg. For mig at se, er det en ren win-win-situation for både borgere og forretningerne i byen," fortæller han til TV 2 Fyn.

Læs også

Ærlig Janni Pedersen om ‘skilsmisse’: “Jeg tudede og tudede og tudede”

Desuden fortæller han, at han er ikke bekymret for, at busserne bliver overfyldte, da de normalt ikke er ret fyldte i weekenden. Skulle det blive et problem, at busserne begynder at blive for fyldte, må de se på det, siger han.