Nu bliver dette vigtige kort i pungen til en app

Foto: Shutterstock.com.

Fra i dag af kan du lade det fysiske kort blive hjemme.

Fra i dag kan danskere lade deres fysiske kørekort blive hjemme i skuffen, når de kører bil. En ny kørekort-app er klar til download på smartphone, så kørekortet altid er lige ved hånden, oplyser Transport- og Boligministeriet i en pressemeddelelse. 

Læs også

DR afslører store nyheder: Det kan seerne glæde sig til

Den digitale udgave af kørekortet fungerer både som gyldigt kørekort i Danmark og som ID-bevis i lighed med det velkendte lyserøde kørekort.

“Fra i dag kan danskerne tage kørekortet med på mobilen, så det altid er ved hånden – også selv om man skulle have glemt sin pung derhjemme. Det digitale kørekort er et af de første af sin slags i verden, og det er udviklet med fokus på sikkerhed og brugervenlighed. Med appen har man altid et gyldigt og sikkert ID på sig, når man har behov for at identificere sig i dagligdagen, ligesom man ikke risikerer en bøde, hvis man skulle glemme det fysiske kørekort. På den måde er appen et enkelt digitalt værktøj, som gør hverdagen lidt lettere for danskerne. Den mulighed tror jeg mange vil tage godt imod,” udtaler finansminister Nicolai Wammen. 

Man skal dog huske at lade telefonen ligge i lommen mens man kører, for det er fortsat forbudt og farligt for trafiksikkerheden, at betjene en håndholdt mobiltelefon når man kører, understreger transportminister Benny Engelbrecht.

Er du ikke fan af tanken om at downloade en app, så fortvivl ej. Den nye kørekort-app er et frivilligt tilbud, og man skal fortsat beholde sit fysiske kørekort – også når man har downloadet appen. Det digitale kørekort er desuden kun gældende inden for Danmarks grænser.

Sådan gør du

Appen ”Kørekort” ligger klar til download til både Android og iOS. Når man har downloadet appen og logget ind med NemID, aktiverer man sit digitale kørekort ved at scanne sit pas og hente den billedfil, som er i alle pas. Det sikrer, at billedet kun ligger på ens egen telefon og ikke lagres andre steder, oplyses det fra Transport- og Boligministeriet.

Kørekortet bliver det første ID-bevis i Danmark, der bliver digitalt. I løbet af 2021 lanceres også det gule sundhedskort i en digital udgave.

Læs også

Mette Frederiksen siger tak

 

 

 

 

Dagens Gossip