Nu bliver hundeloven lavet om

Den omstridte hundelov bliver nu lavet om. Loven, der blev indført for tre år siden, har 13 hunderacer på en forbudsliste. Derudover en observationsliste med 12 hunderacer, hvor der overvejes forbud. Observationslisten vil fødevareministeren nu fjerne.

Det skriver MetroXpress.

Observationslisten tæller blandt andre racen Staffordshire Bull Terrier. Dansk Terrier Klub hilser lovændringen velkommen. Der er dog stadig lang vej, mener klubben.

- Vi er selvfølgelig glade for, at man fjerner observationslisten. Den har ingen eksistensberettigelse i vores øjne. Hvis en hund er farlig, er det et ejerproblem, ikke et hundeproblem. Derfor bør man også fjerne forbudslisten, siger Robert Raede, næstformand i Dansk Terrier Klub, til MetroXpress.

SE OGSÅ: Dødsdømt hun: Nu siger Fidos ejer farvel

Han mener, adfærdsproblemer skyldes manglende træning. Derfor foreslår han tvungent kursusforløb i stedet for forbudslister.

Den holdning er adfærdsbehandler Mette Holmgren kun delvist enig i. 

Hun forklarer til avisen, at man ikke i alle tilfælde kan kaste den over på, at det kun er ejerens skyld. Men hun er enig i, at det er en god idé at fjerne observationslisten.

Forbudslisten med de 13 hunderacer får, ifølge forslaget, lov at bestå. Advokat Sanne Tanja Lund mener, at det er rent symbolsk at beholde forbudslisten.

SE OGSÅ: Billeder og video: Louise tager afsked med Fido

- Når man vil afskaffe observationslisten med begrundelsen, at man godt kan holde øje med hundene alligevel, hvorfor kan det så ikke gælde for forbudslisten? Det er ren politik, at man opretholder den, siger hun til MetroXpress.

Forslaget behandles for sidste gang i Folketinget 10. april.

 

Dagens Gossip