Nu bliver mobildækningen bedre i yderkommuner

I fremtiden kommer der hurtigere hul igennem til mobilen og internettet i kommuner som Næstved, Ringkøbing-Skjern, Odsherred, Slagelse, Lolland, Lemvig, Skive og Herning.

De otte kommuner må samlet låne 50 millioner kroner i 2014-2015 til bedre bredbånd og mobildækning.

Det oplyser Økonomi- og Indenrigsministeriet om aftalen, der indgår i vækstpakken, som regeringen lavede med alle partier undtagen Liberal Alliance.

For at sætte ekstra tempo på udviklingen er det i vækstpakken 2014 besluttet at etablere en ny lånepulje for 2015 og 2016 på samlet 100 millioner kroner til udbredelse af bredbånd og mobildækning i yderområder.

Det glæder økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R).

- Det vil styrke den lokale erhvervsudvikling, gavne beskæftigelsen og digitaliseringen af de kommunale tilbud. Samtidig kan bedre dækning være med til at forbedre de velfærdsteknologiske løsninger blandt andet i hjemmeplejen, siger hun i en pressemeddelelse.

For at drive virksomhed i Danmark er det en vigtig forudsætning at have et godt og velfungerende bredbånd og mobildækning, mener erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S).

- Den nye lånepulje skal være med til at sætte endnu mere gang i væksten ved at fremme adgangen til bredbånds- og mobilforbindelser lokalt, siger Henrik Sass Larsen:

- Puljen giver kommunerne i yderområder bedre muligheder for at stille dækningskrav i forbindelse med indkøb af bredbånds- og mobilforbindelser.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip