Nu bliver mulig kur mod ebola testet på mennesker

Det haster med at finde en kur mod den farlige ebolavirus, og i løbet af få uger begynder et af verdens største medicinalselskaber at teste en mulig vaccine mod sygdommen på mennesker.

Nyheden om det fremrykkede studie med vaccinen vil blive offentliggjort af de amerikanske sundhedsmyndigheder torsdag. Det oplyser personer med kendskab til planerne til Reuters.

Den mulige vaccine er udviklet af det britiske firma Glaxosmithkline, som oprindeligt havde planlagt først at teste midlet på mennesker senere på året.

Ebola har hærget flere vestafrikanske lande siden foråret, og det er ikke lykkedes sundhedsmyndighederne at få kontrol over udbruddet, der betegnes som det værste nogensinde med indtil nu over 1400 døde.

Der findes endnu ikke en medicin eller vaccination, som kan helbrede virusinfektionen.

Ifølge Verdenssundhedsorganisationen (WHO) har kun under halvdelen - eller 47 procent - af de smittede overlevet under det aktuelle udbrud.

To amerikanske læger, som blev smittet af ebola i Liberia, er dog tilsyneladende sluppet af med sygdommen efter at være behandlet med et eksperimentalt middel kaldet Zmapp.

De forsøg, som Glaxosmithkline indleder i USA, vil omfatte sunde personer. Målet med studiet er at fastslå, om vaccinen er sikker, og om den aktiverer immunsystemet mod ebolavirussen.

En talsmand for medicinalfirmaet bekræfter, at studiet vil blive indledt, men vil ikke sætte en dato på.

/ritzau/Reuters

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip