Nu bliver parkeringsreglerne ens i hele landet

Parkerer du din bil med to hjul på fortovet i Københavns Kommune, kan du være sikker på at få en parkeringsbøde. Gør du det samme i Struer Kommune, får du ingen bøde, hvis blot der er frigjort 1,5 meter plads på fortovet.

Men den slags forvirrende forskelle i reglerne er formentlig snart fortid.

FAKTA: Kender du den nye parkeringslov?

Torsdag tredjebehandler Folketinget et lovforslag, som vil gøre parkeringsreglerne ens for landets kommuner.

Og bliver forslaget vedtaget som ventet, er det en positiv nyhed, mener Per Alkestrup, der er afdelingschef for den juridiske afdeling i FDM, bilejernes forening.

- Lovforslaget er til gunst for bilisterne, og det bliver tryggere at være bilist, hvis forslaget kommer igennem, siger Per Alkestrup til Ritzau.

- Lovforslaget tager stilling til flere af de ting, som FDM igennem flere år har påpeget, tilføjer han.

Kommunerne vil dog stadig kunne udstede lokale parkeringsregler, der gælder for tunge køretøjer, påhængskøretøjer og særligt indrettede køretøjer.

Per Alkestrup glæder sig ligeledes over, at lovforslaget gør det lettere at være turist i Danmark.

- Det er ikke sjovt at skulle lede efter reglerne på en kommune-hjemmeside, hvor det endda står på dansk, så nu bliver det enklere at futte rundt i landet og krydse kommunegrænser, siger han.

De billister, der parkerer ulovligt ved lufthavne eller banegårde i længere tid, for at slippe for at betale parkeringsplads, vil få en lang næse, hvis forslaget vedtages.

Bliver loven en realitet kan billister nemlig få op til tre bøder på én ulovlig parkering, svarende til en bøde på 1530 kroner. I dag kan man slippe med en enkelt bøde.

I fremtiden vil det desuden være ulovligt at parkere delvist på fortovet - alle steder - med mindre kommunen tydeligt har skiltet med andet.

Det er tredjebehandling, lovforslaget gennemgår, og det er den sidste inden Folketinget skal stemme om den endelige vedtagelse af loven.

/ritzau/

 

Dagens Gossip