Nu bor der flere latinoer end hvide i Californien

Tendensen har været klar i flere år, og nu er det officielt: Antallet af folk med latinamerikanske rødder overgår nu for første gang antallet af hvide i Californien.

Delstatsregeringen i Californien forudså allerede for to år siden, at det kun var et spørgsmål om tid, før borgere med spansk som modersmål - de såkaldte latinoer - ville blive den største befolkningsgruppe.

Ifølge den seneste officielle folketælling er der 15 millioner indbyggere med latinamerikansk baggrund og 14,9 millioner hvide med anden baggrund.

- Det er en officiel statistisk registrering af noget, der har været undervejs i næsten en generation, siger Roberto Suro fra University of South California til Los Angeles Times.

Californien er med godt 38 millioner indbyggere den mest folkerige delstat i USA.

Ifølge en tidligere fremskrivning af befolkningssammensætningen vil borgere med latinamerikansk baggrund i 2020 udgøre 40,8 procent af indbyggerne i Californien, mens hvide vil tegne sig for 36,6 procent. Asiater og sorte vil tælle henholdsvis 13,4 og 5,6 procent af indbyggerne.

I 2060 ventes næsten halvdelen - eller 48 procent - at være latinoer, mens andelen af hvide med anden baggrund end latinamerikansk vil falde til 30 procent.

Den seneste folketælling viser også, at ingen anden amerikansk delstat har lige så mange borgere med asiatiske rødder som Californiens 6,3 millioner.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip