Nu brydes tavsheden i mysteriet om 2-årige Èmile

Skrevet af Emil Martesen

10/04/2024
Foto: Fransk Politi
Nu brydes tavsheden.

Dagens topnyheder

Et tragisk fund er blevet gjort i sagen om den forsvundne 2-årige dreng, Émile Soleil, der trak overskrifter internationalt efter hans forsvinden fra bedsteforældrenes hjem i Vernet i juli 2023.

Mediet Le Figaro kunne dengang - ifølge informationer fra statsadvokaten - løfte sløret for, at en lille del af drengens knogler nu var blevet fundet.

"Efterforskerne tog knoglerne med og overgav dem til IRCGN (retsmedicinsk afdeling, red.) for at udføre genetiske identifikationsundersøgelser, som gjorde det muligt 31. marts at konkludere, at der var tale Émile Soleils knogler", lød den tragiske melding.

Her lagde de ikke skjul på, at det en vandrer, der helt tilfældigt lagde mærke til knogleresterene, da hun var ude at gå en tur et par kilometer fra den lille franske landsby, hvor han forsvandt i sommers.

Og stod det til vanderen, en kvinde i 60'erne, så var hun heller ikke et sekund i tvivl om, at det var 2-årige Èmile hun havde fundet, da hun var på vandretur:

"Jeg vidste, det var ham", fortæller hun til det franske medie BFM TV.

Og selvom sagen efterhånden har efterladt flere spørgsmål end svar, så sætter vanderen nu yderligere ord på, da hun fandt knoglen fra 2-årige Èmile.

Hun fortalte, at hun hverken havde ur eller telefon med, hvorfor hun indsamlede knogleresten med stor omhu for at undgå at efterlade spor. Herefter skyndte hun sig tilbage for at alarmere myndighederne:

"Jeg sagde til mig selv: 'Hurtigt, hurtigt, hurtigt, jeg er nødt til at få bragt det her tilbage, så efterforskningen endelig kan komme videre'", fortæller kvinden til BFM TV.

Efter hendes henvendelse til politiet fulgte en ni timer lang afhøring, hvor hun førte efterforskerne til fundstedet. I dagene efter fundet har yderligere efterforskning af området ført til opdagelsen af drengens tøj samt endnu en knogle, skønt disse nye ledetråde ikke har kastet lys over omstændighederne omkring Émiles død.

Det franske medie oplyser, at der ifølge dets oplysninger ikke er noget, der tyder på, at hun er mistænkt i sagen.