Nu er alle ofre fra flystyrt identificeret

Malaysia Airlines har identificeret nationaliteterne på alle ofre fra flyulykken i Ukraine, og som forventet var der ingen danskere om bord.

Til gengæld er Holland hårdt ramt. I alt 192 hollændere var passagerer på flyet MH17, der formentlig blev skudt ned over det østlige Ukraine.

44 af personerne om bord kom fra Malaysia, mens 27 havde australsk pas. 12 indonesere og 10 briter er også blandt ofrene, som desuden tæller folk fra Tyskland, Belgien, Filippinerne, Canada og New Zealand.

Blandt de omkomne er tre spædbørn.

- Malaysia Airlines samarbejder tæt med de respektive ambassader for at skabe kontakt til de pårørende, skriver flyselskabet i en opdatering på sin hjemmeside.

- Vores tanker og bønner er hos alle de berørte passagerer og besætningen samt deres familier.

Det danske udenrigsministerium havde fredag allerede oplyst, at intet tydede på, at der skulle have været danskere om bord på flyet.

Malaysia Airlines har været hårdt ramt i år. I marts forsvandt et af selskabets fly på mystisk vis, da det var på vej fra Kuala Lumpur til Beijing. Det formodes at være styrtet ned i Det Indiske Ocean, men trods en intens eftersøgning er flyet endnu ikke blevet fundet.

Ingen har taget ansvaret for det, som blandt andet USA har kaldt for en reel nedskydning af MH17. Prorussiske oprørere i det østlige Ukraine mistænkes dog for at stå bag. Spørger man oprørerne, fortæller de dog, at den ukrainske hær er ansvarlig for katastrofen.

Oven på ulykken besluttede ukrainske myndigheder at lukke luftrummet over det område, hvor flyet styrtede ned.

/ritzau/

 

Dagens Gossip