Nu er de 15: Louisianas guvernør stiller op for Republikanerne

Louisianas guvernør, Bobby Jindal, meldte sig onsdag som kandidat for Republikanerne ved USA's præsidentvalg næste år.

Han stiller sig selv en kæmpemæssig udfordring, da han står over for en lang række modkandidater alene i sit eget parti.

- Mit navn er Bobby Jindal, og jeg stiller op ved USA's præsidentvalg, hed det i en erklæring onsdag fra Jindal, der har en indisk-amerikansk baggrund.

Den 44-årige Jindal har tidligere været set som en af de opadstigende stjerner i sit parti, men han har kæmpet hårdt mod en budgetkrise i sin egen delstat og faldende popularitetstal.

Jindal, der er gift og far til tre børn, har været guvernør i to perioder, og han har repræsenteret Louisiana i Repræsentanternes Hus. Han er populær hos socialt konservative og protestanter.

Han har nu sluttet sig til 12 andre republikanere i præsidentvalgkampen - deriblandt den tidligere guvernør i Florida Jeb Bush.

Wisconsins guvernør, Scott Walker, ventes også at give meddelelse om sit kandidatur snart.

En måling i Louisiana viste i sidste uge, at der er flere vælgere i Louisiana, som støtter demokraten Hillary Clinton end Jindal - de to politikere fik støtte fra henholdsvis 44,5 procent og 42 procent af de adspurgte vælgere.

En måling fra Reuters/Ipsos på internettet viser, at Jindal står svagest blandt 15 republikanere med opbakning fra mindre end en procent af vælgerne.

De 10 ledende republikanere i meningsmålingerne skal mødes til en første partidebat Ohio i august.

Jindal konverterede til kristendom fra hinduisme, da han var teenager.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip