Nu er den her: Parfumen, der dufter af din døde mormor

Bliver du også nostalgisk ved tanken om, hvordan der duftede i dine bedsteforældres lejlighed?

Et fransk firma har besluttet at producere en parfume, som dufter af gode minder og savnede slægtninge. På den måde har du altid tante Karen eller morfar Jørgen med dig. Eller rettere: På dig.

Idéen kommer fra kvinden Katia Apalategui, som for syv år siden kæmpede for komme sig over sin fars død. Det skriver det australske medie Fox.

Apalategui så, hvordan hendes mor nægtede at slippe farens pudebetræk, fordi hun ville blive ved med at kunne dufte sin mand. Det fik Katia Apalategui til at tænke på, om man mon kan indfange duften af en afdød, så man aldrig behøver at undvære den.

Læs også: Burgerkæde lancerer parfume: Snart kan du dufte af flammegrillet burger

Nu har den 52-årige kvinde fundet løsningen i samarbejde med Havre University. 

- Vi tager personens tøj og trækker duften, som er udgjort af godt 100 molekyler, ud. Derefter kan vi rekonstruere duften og skabe en parfume på fire dage, siger Geraldine Savary fra Havre University til Fox.

Forskere har længe været klar over, at lugte er koblet til den del af hjernen, som har med følelser og minder at gøre. En genkendelig dufter vækker mindelser om fortiden.

Katia Apalategui og hendes søn vil åbne forretningen til september, og den personlige parfume kommer til at koste 600 dollars - godt 4.000 kroner.

Bagkvinden forudser, at parfumen også bliver populær blandt kærester som en gave på valentinsdag. 

Følg Dagens Mærkelige Nyheder for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip