Nu er der 31 ghettoområder i Danmark

Skrevet af admin

01/12/2014

Dagens topnyheder

Der er to færre boligområder på den såkaldte ghettoliste, så der nu er i alt 31 områder i Danmark, der kan betegnes som en ghetto.

Det viser den årlige opgørelse fra regeringen.

Fem nye boligområder er kommet til på listen. Det drejer sig om Lundtoftegade, Degnegården og Sjælør Boulevard i København, Karlemoseparken i Køge og Præstebakken/Syrenparken i Esbjerg.

Syv områder er derimod forsvundet fra listen. Her er der tale om Aldersrogade i København, Nivåhøj i Fredensborg, Ladegårdsparken i Holbæk, Solbakken i Odense, Nørager/Søstjernevej i Sønderborg, Løget by i Vejle og området omkring Glarbjergvej i Randers

Ifølge minister for by, bolig og landdistrikter Carsten Hansen (S) skyldes faldet i antallet af områder på listen antallet af dømte personer, men der kan også spores en positiv udvikling helt generelt i de udsatte boligområder i forhold til beskæftigelse og indkomst, lyder det fra ministeren.

- Det er en rigtig god nyhed, at det nu ser ud til, at vi har knækket kurven. Regeringen har gjort en massiv indsats for at skabe gode boliger, tryghed og fællesskab i de udsatte boligområder, og den indsats ser nu ud til at virke, siger Carsten Hansen i en pressemeddelelse.

Ghettolisten opgøres på baggrund af fem kriterier, hvoraf mindst tre skal være opfyldt.

De fem kriterier handler om tilknytning til arbejdsmarkedet, antallet af indvandrere og efterkommere fra ikke-vestlige lande, antal dømte for overtrædelse af straffeloven, våbenloven og lov om euforiserende stoffer, uddannelsesniveau og indkomst.

Kriterierne blev justeret i foråret, hvilket dengang betød, at antallet af boligområder på listen gik fra 40 til 33.

/ritzau/