Nu er der stort nyt i Farhad-sagen: Familien har været i kontakt med ham

19/10/2023 10:24

Kamille Isaksen

Nyheder
Foto: Sydøstjyllands Politi
Foto: Sydøstjyllands Politi
Medlemmer af familien tog til Grækenland for at finde den forsvundne dreng. Det viste sig at være en god beslutning.

Mest læste i dag

Familien Tober landede i Athen sent om aftenen den 17. oktober, efter at have modtaget et tip om, at Farhad måske befandt sig i Grækenland. 

Nu er der dog nyt i sagen. 

Ifølge Vejle Amts Folkeblad har Farhads onkel været i kontakt med radiostationen 24syv, som nu har nyt i sagen.  

Hans onkel, Sulaiman Ibrahim, skulle have sendt en SMS til 24syv og meddelt, at de endelig har haft kontakt med den savnede unge mand. Med en simpel besked, "Hej vi er kommet i kontakt med farhad," gav han håb til en familie, der har levet i uvished i måneder.

I SMS-beskeden fra Sulaiman Ibrahim fortsatte han med at meddele, at Farhad ikke længere er i Grækenland, og de planlægger at tage en flyvning tidligt næste morgen. Denne besked blev ifølge radiomediet sendt den 18. oktober sent om aftenen, og det har hidtil været umuligt at få fat i Sulaiman Ibrahim for yderligere detaljer.

Historien om Farhad Tober begyndte den 9. april 2022, da han forsvandt efter en konfrontation med politiet. Hans forsvinden kom i fokus for offentligheden efter DR's dokumentar "Forfulgt af Politiet?", der skildrer hans families oplevelse af chikane fra Sydøstjyllands Politi. I dokumentaren følger man familiens og Missing People's desperate eftersøgning i en skov, hvor de frygtede det værste.

For nylig meddelte dansk politi, at en ung mand, formodet at være Farhad Tober, søgte asyl i Tyskland den 7. juli 2023 og blev tilknyttet et asylcenter den 30. august 2023. Men han mødte aldrig op på centeret. Efterfølgende var der kommet et praj om, at Farhad skulle befinde sig i Grækenland.