Nu er det alvor for Norges nye fodboldgeneration

Væk er træner Egil "Drillo" Olsen. Væk er veltjente veteraner som John Arne Riise og Brede Hangeland, og med nye ansigter på banen håber nordmændene på en frisk start efter flere års mismod og tungsindighed omkring landsholdet.

Efter næsten et år med venskabskampe, opbygning og eksperimenter er tirsdagens EM-kvalifikationskamp mod Italien første alvorlige opgave for den nye chef, Per-Mathias Høgmo, der har bevæbnet sig til tænderne med optimisme.

- Vi er i gang med et generationsskifte og har fundet en række spillere, vi kan bygge et nyt landshold op omkring. Dette er ikke en arena for bekymring, dette er mulighedernes arena, og vi har stor tro på fremskridt, siger Høgmo ifølge dagbladet.no.

Én sejr, fire uafgjorte og seks nederlag, lyder Høgmos statistik som norsk landstræner, men alligevel ser nordmændene ud til at bakke op om det nye projekt, der skal munde ud i et mere offensivt norsk landshold.

Ullevaal Stadion bliver udsolgt for første gang længe, og nordmændene håber på en gentagelse af sensationssejren over Italien i 1991, som blev startskuddet til den uforglemmelige "Drillo"-epoke, som gav to VM-deltagelser og store oplevelser.

- Hvis vi vinder, kan det sætte de samme mekanismer i gang, som sejren gjorde dengang, siger Norges nye anfører, Per Ciljan Skjelbred, til nyhedsbureauet NTB.

- Vi har stor tro på os selv. Vi har spillet mange gode kampe, selv om resultaterne ikke har været så imponerende. Vi har mødt mange gode nationer. Mod Italien på hjemmebane ønsker vi at stå offensivt, og så må vi bede til alle vore guder om, at det går godt, siger Hertha Berlin-spilleren.

Men selv om Norge er undertippet, og holdet fortsat er uprøvet på den store scene, er kampen langt fra gratis, fastslår den tidligere landstræner Nils Johan Semb, der er topfodboldchef i det norske fodboldforbund.

- Vi har ikke alt at vinde. På hjemmebane skal vi tage point, allerhelst tre, i hver kamp. Med dette mandskab - med så meget talent og ungdommelighed - har vi mulighed for at gøre det, siger Semb til vg.no.

Norge deltog senest i en slutrunde ved EM i 2000.

/ritzau/

 

Dagens Gossip