Nu er det bekræftet: Omikron-varianten har ramt Danmark

Foto: Shutterstock.com

Statens Serum Institut bekræfter, at den smitsomme Omikron-variant er nået til Danmark. To personer er bekræftet smittet med varianten.

To personer, der er smittet med den nye coronavariant, der er kendt under navnet Omikron, er rejst ind i Danmark.

Læs også

Susan sagsøger TUI for stort millionbeløb: Hendes mand døde under ferien

Det bekræfter Statens Serum Institut i en pressemeddelelse søndag.

Flere eksperter fortæller, at den nye variant ser ud til at være mere smitsom end Delta-varianten, der på nuværende tidspunkt er den mest dominerende variant globalt set.

"Vi er nu færdige med helgenomsekventeringen af PCR-prøverne fra de to rejsende, og kan nu bekræfte at der er tale om to tilfælde er virusvarianten Omikron," fremgår det af pressemeddelelsen fra Statens Serum Institut.

"Vi er nu færdige med helgenomsekventeringen af PCR-prøverne fra de to rejsende, og kan nu bekræfte at der er tale om to tilfælde er virusvarianten Omikron," siger direktør Henrik Ullum i pressemeddelelsen fra Statens Serum Institut.

Direktøren fortæller også, at det var forventeligt, at de to tilfælde ville blive bekræftet. Af denne årsag er strategien hos SSI fortsat at fokusere på intensiv overvågning af smitten i landet.

"Det var forventeligt, og vores strategi er derfor fortsat intensiv overvågning af smitten i landet. Vi ønsker at forhale tiden, så vi når at få vaccineret flest muligt og kommer længere igennem vinteren, før den for alvor kommer til Danmark, som vi formoder at den vil," siger han.

I pressemeddelelsen fremgår det ligeledes, at Omikron skaber bekymring på international plan. Det skyldes, at den har flere bekymrede mutationer i spike-proteinet end normalt.

Derudover meddeler Statens Serum Institut, at den umiddelbart ser ud til at være smitsom end Delta-varianten. Det må derfor formodes, at det ikke kan udelukkes, at Omikron vil overhale Delta som den dominerende variant på verdensplan.

Læs også

Foruroligende ny forskning: Mundbind med til at skade børn

SSI oplyser desuden, at de to indrejsende personer er i isolation. Samtidig er Styrelsen for Patientsikkerhed i fuld gang med at opspore nære kontakter og deres nære kontakter, som de også vil opfordre til at gå i isolation.

 

Dagens Gossip