Nu er det ikke længere hemmeligt på MobilePay: 'For nogen kan det være livsfarligt'

Skrevet af Emil Martesen

9 uger siden

|

22/03/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nu er det ikke længere hemmeligt på MobilePay.

Dagens topnyheder

Med den seneste opdatering af MobilePay-appen er en bølge af forandring skyllet ind over Danmarks mest populære betalingstjeneste.

Opdateringen, der blev lanceret sidste uge, introducerer en række nye funktioner og et opfrisket design, men det er især én ændring, der har vakt opsigt: Brugernes fulde juridiske navne vil nu blive vist i appen.

Og mens nogle hilser denne gennemsigtighed velkommen, står andre over for potentielt alvorlige konsekvenser.

Det skriver B.T.

Mette Marie Yde, direktør hos Danner, lægger heller ikke skjul på sine dybe bekymring for de individer, der lever under navnebeskyttelse:

"For nogen, der lever under navnebeskyttelse, kan det være livstruende farligt, at det fulde navn fremgår", siger hun.

Dette perspektiv deles af 41-årige Trine, som selv lever under navne- og adressebeskyttelse. Hun fremhæver, at de fleste, der har beskyttelse, har jo en grund til det og udtrykker ærgrelse samt bekymring over risikoen ved den nye ændring.

På trods af disse bekymringer anerkender Mette Marie Yde også de positive aspekter af opdateringen, såsom muligheden for at blokere andre brugere og dermed forhindre krænkelser og stalking via appen.

Hun foreslår, at MobilePay kunne overveje at give dispensation for brugere under navnebeskyttelse, så deres fulde navn ikke nødvendigvis skal fremgå.

Men MobilePay står også fast ved beslutningen om at fremvise brugernes fulde navne.

De lægger ikke fingre imellem, når det er en beslutning truffet for at sikre transparens og beskytte mod svindel:

"Vi har meget nøje overvejet det og har valgt at bruge det fulde navn, fordi det skaber mest transparens og er det bedste værn mod svindel. Derfor viser vi det fulde juridiske navn og giver ikke mulighed for at ændre i, hvordan det vises", siger landechef hos MobilePay i Danmark, Anette Bøje, til B.T., og opfordrer også brugerne til at være selektive med, hvem de deler deres telefonnummer med, hvis de er bekymrede for deres identitets sikkerhed.